Werken aan een goede leefomgeving, om onze mooie gemeente goed leefbaar te houden voor onze (klein)kinderen.

In Tiel kijken we naar de toekomst en willen we onze gemeente op een goede manier overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen. We werken er hard aan om goed te doen voor het klimaat en onze omgeving. En niet alleen voor nu en over een paar jaar, maar ook voor over 10, 20 en 50 jaar. 
Dat begint bij de kleine stapjes die elk huishouden kan doen: het scheiden van afval. We willen iedereen die dit doet, belonen. Door het afval goed te scheiden, blijft er weinig restafval over. Wij vinden dat onze inwoners een keer per maand, gratis een zak afval mogen storten in de ondergrondse container. Want zo wordt afval nog beter gescheiden en dit is beter voor het milieu, en de portemonnee! 

We willen ook dat er nu een goede en snelle oplossing komt voor de inwoners van Passewaaij.  Er moet een rondweg komen die niet door de wijk, maar om de wijk heen wordt gelegd. Ook een extra weg om de wijk te verlaten is echt nodig en veiliger! Daarnaast willen wij dat er een duidelijke oplossing komt voor de bewoners van wijk 7. Zij hebben al lang veel problemen met het verwarmen van hun huis doordat zij geen verwarmingstoestel hebben. Deze mensen mogen niet langer in de kou staan! Door een goede oplossing te zoeken samen met bewoners en samenwerkingen aan te gaan met mensen met kennis, kunnen we dit probleem oplossen. 

In de regio zijn veel projecten om samen te komen tot nieuwe manieren om energie in te zetten. Daarom vinden wij het beter om dit dan ook samen met gemeentes die hier al mee bezig zijn, op te pakken. Zo leren we van elkaar, en delen we kennis en ervaringen. We kunnen daarmee slimmere oplossingen bedenken, die ook nog eens voordeliger uitpakken. Samen sta je sterker. 

Andere actiepunten

Goede zorg

Het is ontzettend belangrijk dat we er samen voor zorgen dat we in onze gemeente allemaal gezond en fijn kunnen leven. Wie hulp nodig heeft, krijgt dit van of via onze gemeente. Dat moeten we doen met voor de inwoners dankzij goede en betaalbare zorg. 

Nette omgeving

Een goed onderhouden, nette en schone omgeving zoals stoepen, straten en groenvoorziening en zorgen voor voldoende woningen. Hiervoor moeten we samenwerken met andere gemeentes in onze regio, samen kunnen we meer!

Dienstbaar bestuur

Een gemeente in dienst van de inwoner. Inwoners meer betrekken bij zaken die spelen binnen onze gemeente. Open en eerlijk informatie delen met onze inwoners. En niet meer geld uitgeven dan er is. Ook hierbij moeten we meer samenwerken met andere gemeentes.

Veiligheid

Een veilige gemeente voor iedereen. Iedereen moet zich veilig voelen op straat. Dit kan door te beginnen met kleine dingen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat straatverlichting werkt. Maar ook een opgeruimde omgeving zorgt voor een veiliger gevoel. Fatsoen moet weer normaal worden!