Een gemeente in dienst van de inwoner.

Wij willen dat de overheid wordt vertrouwd door inwoners en dat de overheid met respect met dit vertrouwen omgaat. We snappen dat, zeker in deze tijd, het vertrouwen steeds minder wordt. De gemeente moet inwoners informeren over zaken die spelen binnen de gemeente en de inwoners hierbij betrekken. Informatie moet eerlijk en open worden gedeeld, ook als dit geen leuke boodschap is. En dan legt de gemeente uit waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. De gemeente krijgt ieder jaar geld om zaken binnen de gemeente en voor de inwoners te regelen. De gemeente gaat zuinig om met dat geld en geeft niet meer uit dan binnenkomt. Samenwerken met andere gemeentes kan ervoor zorgen dat je sommige dingen goedkoper kunt laten doen of kunt inkopen. Daarom is het zoeken van samenwerking belangrijk. Die samenwerking willen wij graag aangaan met andere gemeentes. 

Veel medewerkers van de gemeente zijn de afgelopen jaren vertrokken of hebben ergens anders een baan gekregen. Dit betekent ook dat mensen met veel kennis van en over Tiel en alles wat er speelt zijn vertrokken. Dit is een groot nadeel, want mensen met kennis kunnen helpen om zaken beter en sneller voor elkaar te krijgen. Wij willen dat er weer voldoende mensen bij de gemeente werken, met kennis van alles wat er speelt. Want dit komt onze gemeente en vooral onze inwoners ten goede. 

Andere actiepunten

Goede zorg

Het is ontzettend belangrijk dat we er samen voor zorgen dat we in onze gemeente allemaal gezond en fijn kunnen leven. Wie hulp nodig heeft, krijgt dit van of via onze gemeente. Dat moeten we doen met voor de inwoners dankzij goede en betaalbare zorg. 

Nette omgeving

Een goed onderhouden, nette en schone omgeving zoals stoepen, straten en groenvoorziening en zorgen voor voldoende woningen. Hiervoor moeten we samenwerken met andere gemeentes in onze regio, samen kunnen we meer!

Afval en milieu

 We willen dat het scheiden van afval beloond wordt. Als mensen hun afval goed scheiden, dan mogen ze een keer per maand gratis een zak restafval storten. Ook dit kunnen we nog beter regelen door samen te werken met andere gemeentes in onze regio.

Veiligheid

Een veilige gemeente voor iedereen. Iedereen moet zich veilig voelen op straat. Dit kan door te beginnen met kleine dingen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat straatverlichting werkt. Maar ook een opgeruimde omgeving zorgt voor een veiliger gevoel. Fatsoen moet weer normaal worden!