Reactie op opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Passewaaij

Afgelopen zaterdag 25 juni en zondag 26 juni ontving CDA Tiel via e-mail, per telefoon en via social media meerdere vragen over de bestemming van de voormalige schoolwoningen aan het Hooibeestje in Tiel Passewaaij. De vragen zijn ontstaan naar aanleiding van geruchten over een opvanglocatie voor vluchtelingen.

Naast het onbegrip bij de omliggende omgeving, zijn ook de raadsleden niet op de hoogte gesteld. Hierdoor kon ook onze fractie de verontrusting, het onbegrip en de vragen die hierover zijn ontstaan niet beantwoorden.  

Opvang noodzakelijk, maar communicatie moet anders

Inmiddels is duidelijk geworden dat het om de opvang van oorlogsvluchtelingen uit  Oekraïne gaat. Een tijdelijke opvang, tot de de uiteindelijke opvang locatie is gerealiseerd. Voor deze vluchtelingen is de opvang noodzakelijk, en zoals ook eerder aangegeven in een steunbetuiging aan Oekraïene staat de fractie van CDA Tiel achter de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Waar wij als fractie veel moeite mee hebben is hoe er is gecommuniceerd met de inwoners; direct omwonenden en andere belanghebbenden zijn niet tijdig betrokken. Ook informatie richting raadsleden ontbreekt.

Informatie

Draagvlak, begrip en samenhorigheid in moeilijke tijden valt en staat  met goede, tijdige communicatie. Daarbij vindt de fractie van CDA Tiel dat er open, eerlijk en tijdig moet worden gecommuniceerd met inwoners als het gaat om opvang voor vluchtelingen. 

De omwonenden zijn dit weekend uiteindelijk per brief geïnformeerd. Voor hen wordt er op dinsdag 5 juli een inloopavond georganiseerd in het gebouw aan het Hooibeestje 3. Tussen 19.00 en 20.30 uur kan er worden binnen gelopen voor het verkrijgen van meer info. De fractie van CDA Tiel houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal vragen stellen over het proces aan het college.

Heb jij een vraag aan ons? We helpen je graag!

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.