Waar en wanneer kan jij stemmen in Tiel?

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Jij hebt je keuze gemaakt en wil gaan stemmen. We begrijpen dat het soms best ingewikkeld kan zijn om te weten wat je dan moet doen. Daarom hebben we dat voor je op een rijtje gezet.

Als eerst moet je weten wat je mee moet nemen en zijn er voorwaarden. Natuurlijk moet je, net als bij de landelijke verkiezingen, minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je beschikken over een Nederlands identiteitsbewijs, zoals een paspoort of een id-kaart, maar ook een verblijfsdocument is een geldig bewijs. Daarnaast neem je de stempas mee. Elke inwoner krijgt een stempas via de post van de gemeente. Deze moet je dus goed bewaren!

Waar en wanneer kan ik gaan stemmen?

Door de coronapandemie kan je deze verkiezingen op drie dagen stemmen: maandag 14 maart 2022, dinsdag 15 maart 2022 en woensdag 16 maart 2022. Je kan in elk stemlokaal binnen onze gemeente jouw stem uitbrengen. Op jouw stempas staat het adres van een stemlokaal in de buurt, maar je bent niet verplicht om daar te stemmen: je kan bij alle stemlokalen jouw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn open van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart is een beperkt aantal stembureaus open. Welke dat zijn lees je op de website van de gemeente Tiel.

Vragen over het stemmen? We helpen je graag!

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.